İçeriğe geç

JOLLY İLE KAPADOKYA TURU

Screenshot_2017-05-03-10-24-29-01[1]28 Nisan – 1 Mayıs tarihindeki üç günlük tatili değerlendirmek için ne yapsam diye düşünüyordum. İstanbul’un yoğun keşmekeşliğinden kurtulmak istemiştim. Birden bilgisayar ekranımın üzerine Jolly’nin Kapadokya turu geldi. Şu anlık gezi planlarımın içinde olmamasına rağmen neden olmasın dedim ve turu İnceledim. Gezip görülecek yerler gayet iyi görünüyordu. Genelde tatillerimi münferit ya da çeşitli tur şirketleri ile yalnız yapardım. Bu sefer arkadaşımla da paylaştım ve tura ikimiz katılmaya karar verdik. O gün rezervasyonumuzu yaptırdık. Bizim için süpriz gibi bir şey oldu. Kısa bir tur olduğundan küçük bir çanta hazırladık. Böylece telaşımız az oldu.

28 Nisan – 1 Mayıs tarihindeki üç günlük tatili değerlendirmek için ne yapsam diye düşünüyordum. İstanbul’un yoğun keşmekeşliğinden kurtulmak istemiştim. Birden bilgisayar ekranımın üzerine Jolly’nin Kapadokya turu geldi. Şu anlık gezi planlarımın içinde olmamasına rağmen neden olmasın dedim ve turu İnceledim. Gezip görülecek yerler gayet iyi görünüyordu. Genelde tatillerimi münferit ya da çeşitli tur şirketleri ile yalnız yapardım. Bu sefer arkadaşımla da paylaştım ve tura ikimiz katılmaya karar verdik. O gün rezervasyonumuzu yaptırdık. Bizim için süpriz gibi bir şey oldu. Kısa bir tur olduğundan küçük bir çanta hazırladık. Böylece telaşımız az oldu.

28 Nisan gecesi saat 22:00 itibari ile Merter İspark durağından otobüsümüz hareket etti. Çeşitli semt ve şehirlerden yolcular alındı. Otobüsteki yolcuların tamamının yaş ortalaması 30 civarındaydı. İstanbul’daki yoğun trafik nedeniyle, 13 saat süren yolculuğumuzun ardından ertesi gün 11:00’de Göreme‘ye ulaştık. Tur rehberimiz planlanan mola yerleri dışında istediğimiz zaman ihtiyaçlarımız karşılamak için sık sık molalar verdirdi. Otobüs içerisinde dinlenmeye özen gösterdik.

Üç gün boyunca Göreme Açık Hava Müzesi, Üç güzeller, Sinassos, Ürgüp, Uçhisar, Avanos, Paşabağ, Devrent Vadisi, Çavuşin köyü, Kızılırmak, Hacı Bektaş Veli Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Narlıgöl, Asmalı Konak, Ihlara Vadisi ve Tuz gölü ziyaretleri ile İç Anadolu bölgesinin önemli yerlerinden bir kısmını keşfetmiş olduk. Aydede Restoran’ının tandır çorbası, Uranos Sarıkaya’nın testi kebabı, pastırmalı kurufasülyesi ve baklavası, Star Restoran’ın kiremitte köftesi ve Alabalığı ; Hünkar Delights & Nuts’ ın çikolatalı inciri çok lezzetliydi. Ürgüp’ ün gece hayatı ve güzelliği, Onyc taş atölyesinin birbirinden renkli ve değerli taşlarla yapışmış takıları, çanak çömlek atölyeleri, şarap evleri, Çavuşin seramikleri ve daha birçok güzellikleri görmemizi sağlayan Jolly Tur’un yapmış olduğu tur planına ve bu planı eksiksiz bir şekilde güzelleştiren muhteşem ekibe sonsuz teşekkürler.

Özellikle Kapadokya’ya gidecek olursanız Uranos Sarıkaya’da Kapadokya Türk gecesine katılmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bizans dönemlerini yansıtan bir salonu var. Beş yemek salonu bir yuvarlak koridorda birleşiyor, sanki bir güneşi yansıtıyordu. Oturma düzeni Antik Yunan anfi tiyatro düzeni şeklinde oldukça farklıydı. Kendinizi bu mistik salonda orta çağlarda hissederken; aynı zamanda Türk danslarının muhteşem görüntüsüne de şahit olmuş olacaksınız. Tabii ki oturmaya gelmedik. Tüm salon tıklım tıklım doldu. Herkes sahneyi net görebiliyordu. Çok iyi dans eden bir dansöz dans şovunu sergiledikten sonra salondan seçtiği kişileri tek tek sahneye alıp, birlikte dans yarışması gösterileri yapmalarını sağladı. Ürgüp’ün gece hayatı da çok renkli. Bir çok kulüp, bar ve kafeler mevcut. Bu konuda da rehberimizin organizasyonu çok iyiydi. Bizim tercihimizi sordu. Ve ona göre alternatifler sundu. Bizde tüm alternatifleri sayesinde değerlendirdik. Ve inanılmaz güzel eğlendik. Rehberiniz eğlenceli ve enerjik biri ise tatiliniz çok daha keyifli geçer.

Bu tur için bekletimiz peri bacalarını görmek, tarihin kokusunu hissetmek ve anlamlı fotoğraflar almaktı. Gezip gördüğümüz yerlerin dışında bir de turu daha güzel ve özel kılan şey vardı. Bir şeyi güzel yapan aslında onu nasıl tasvir ettiğinizdir. Besteden hikayeye, masaldan rüyaya, geçmişe yolculuğa götürüp, peri bacalarının birinden diğerine sıçrama hissiyatını sağlayan bir tur rehberiniz olursa ; orası bildiğimiz tarih ve doğa zenginliği olan tüf, taş, kaya vs. değil bildiğimiz cennette kısa bir tura dönüşür. Ki dönüştü de. Tur rehberimiz Birol Yücekaya ve yardımcı tur rehberimiz Kubilay Yıldız’ın üst düzey profosyonelliklerinin yanı sıra görevlerinin dışına çıkıp insanlıkları ile bizleri utandırdıklarını söylemek isterim. Birol Bey ve ekibi sanki her birimizi ailesini ağırlıyor gibiydiler. Birol Bey’ in tarihin en gizli yönlerini aktarışı, çok donanımlı oluşundan biraz daha fazla bilgisi, kültürü, araştırmacı kişiliği ve en önemlisi de insani yönünün çok güçlü oluşu hepimizi şaşırtmayı başardı.

Tur rehberimiz Birol Yücekaya ve yardımcı tur rehberimiz Kubilay Yıldız’ ın üst düzey profosyonelliklerinin yanı sıra görevlerinin dışına çıkıp insanlıkları ile bizleri utandırdıklarını söylemek isterim. Birol Bey ve ekibi sanki her birimizi ailesini ağırlıyor gibiydiler. Birol Bey’ in tarihin en gizli yönlerini aktarışı, çok donanımlı oluşundan biraz daha fazla bilgisi, kültürü, araştırmacı kişiliği ve en önemlisi de insani yönünün çok güçlü oluşu hepimizi şaşırtmayı başardı.

Uzun yıllar yurt içi ve yurt dışı turlara ‘’Jolly Tur’’ ile gittim. Birbirinden renkli insanlarla tanıştım. Münferit olarakta oldukça iyi bir gezginimdir. Kıtalar arası seyahatlerde de bulundum. Bu yazımda sizlere tur şirketleri ile de eğer şansıylasınız muhteşem hissetmenizi sağlayacak bir tatil yapabileceğinizi aktarmaktır. Siz bir yola çıkmaya evet deyin, gerisini ‘’Jolly Tur’a” bıkarın ve güvenin. Hiç birinde mutsuz olduğumu hatırlamıyorum. Hepimiz bir bütçe ve kısıtlı zamanlar içerisinde bir yerlere gezip görmek ve en iyi hizmeti almak isteriz. En iyi hizmet, müşteri beğeni ve gereksinimlerini iyi yakalamak ve rakiplerinden daha kaliteli hizmet üretmeyi amaçlar. Her alanda duyduğumuz ihtiyacımız olan şey sevgidir. Benim için hizmette de bu geçerlidir. İçinde sevgi, güven ve samimiyet olan her şey daha da güzelleşir. Tur başından beri yaptıkları hizmetlerden dolayı öncelikle Birol Bey’e, sonrasında Kubilay Bey’e, İlhan Bey’e ve Erdoğan Bey’ e şahsen teşekkür ediyorum.

Kapadokya’ya büyük çoğunluğunuz gitmiştir. Döndüğümde herkes ”nasıl geçti?” dedi çünkü. Bu durumda turdan iyi hizmet alıp almadığımızı öğrenmek isterler. Eğer hiç gitmediyseniz en kısa zamanda bu güzel havalarda fırsatı kaçırmayın ve gidin. Benim gibi yeniden gitmek isteyenler gezi planları içerisine bir daha eklesinler. Keşfedecek çok gizem var. Bir de acayip bir enerjisi var Kapadokya’nın. Kapadokya’da geçmişte yaşayanların oldukça iyi niyetli ve enerjisi yüksek olduklarını hissettim. Günümüz Kapadokya’sında da aynı şekilde insanlar çok sıcak kanlı, dürüst, ileri görüşlü ve ahlaklılar. Her yerde Atatürk büstleri vardı. Yalnız halkın ekonomiden yana biraz sıkıntısı var. Günümüzde tarımcılığın ve hayvancılığın % 81 oranında azalması onları mağdur durumda bırakmış. Bir sonraki yazımda “Tarih öncesi devirlerde yaşayan insanların yaşam şekli ve dinlerin başlangıcı olan Kapadokya’nın” görkemli doğal güzelliğiyle birlikte tarihi sırlarını açığa çıkaracağım.

Screenshot_2017-05-02-16-29-29-01[1]

2017-05-03_13.20.13[1]

Ayrıca eklemeden de geçmek istemediğim bir güzel konu daha var. Turda çok neşeli bir grubumuz vardı. Tüm yolculuk esnasında sürekli şarkılar söylettiren danslar ettiren bu güzel gruba da çok teşekkür ediyorum. Turumuzun çok keyifli ve neşeli geçmesinde büyük emekleri vardı. Hatta bir şarkı bile besteledi bu güzel arkadaşlarımız..

Şarkı nakarat şeklinde şu cümlelerden oluşuyor :

Jolly ile binelim, hadi gidelim

Gezelim görelim, eğlenelim “

Bir başka Jolly turunda bu şarkıyı söylemek umuduyla görüşmek üzere..

Tatiliniz bol olsun.

Sevgiler,

Esra DOĞRUL

Kategoriler

Genel, Gezi

JOLLY İLE KAPADOKYA TURU” için 4 yorum Yorum bırakın

  1. Esracım , ellerine sağlık ,blogdaki kapadokya turu yazın ,anlatımın ve resimler çok güzel harika olmuş, Yazdığın gibi, tur çok başarılı ,bilgili ,içten, samimi,eğlenceli ,güven vericiydi. Tur ekibine emeklerinden dolayı çok teşekkürler.

    Liked by 1 kişi

  2. Fırsat bulupta gidemediğim yerlerden biri.Sen anlattıkça iştahım kabardı 😊 En kısa sürede gitmeyi planlıyorum.Sevgiler…

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın